Första musikaliska livstecknet från Mauro Scocco kom strax innan jul förra året då Julkort från New York dök upp på hans hemsida. Trevligt nog fanns den för fri nedladdning dessutom, det är det sannerligen inte alla som bjuder på idag.

Det blev lite buzz i branschen i samma veva, har Mauro något nytt på gång, det är ju fyra år sedan senast? Man kan ju ana att det var lite av avsikten med julkortet.

Jodå, nu är Musik för nyskilda här. En ganska spretig anrättning där han enligt egen utsago helt enkelt tagit med det som låtit bäst av den musik han gjort de senaste åren. I jämförelse var förra skivan Ljudet av tiden som går mer sammanhållen säger han själv:

– Mellan en låt som Adrenalin och Julkort Från New York kan det tyckas vara rätt långt men det är ändå bara text och melodi och några ackord. Är det bra så är det bra.

Helt klart är det skiftande stilar genom plattan. En kort akustisk Dåligt väder följs av Mina tonårsvintrar som bäst beskrivs som klassisk Scocco-pop. Lidingövägen är det närmsta country han någonsin varit medan Jag saknar oss är en fullständigt lysande ballad i klass med Till dom ensamma.

Mitt i allt finns Julkort från New York som känns inte så lite malplacerad mitt i högsommaren, men vad gör det när den garanterat kommer finnas med på nästa Absolute Christmas?

Musik för nyskilda är förresten en titel som inte är så enkelt att tolka. Bara deppiga låtar eller kanske det-här-ordnar-sig som tema?

– Jag har en vän som jobbade i skivaffär som myntade uttrycket. En viss typ av kund som sökte en viss typ av musik… Jag snodde det rakt av, säger Mauro Scocco om titeln på albumet men tillägger att han glömde fråga vilken sorts musik det rörde sig om.

Oavsett det är detta det bästa som kommit från Mauro Scocco på många år. Vissa låtar känns lite främmande, men totalt sett kommer denna snurra mycket i min iPod i sommar.

Bästa spår: Förutom Jag saknar oss (som förtjänar att lyftas fram igen) häftar Adrenalin fast likt det välbekanta tuggummit.

 

Länk till skivan på Spotify, för er som har programmet, klicka här. spotify_icon_16x16px

 

 

Skivrecension, Minora, Imago
Skivrecension, Kim Stranne, Ett arv

Pin It on Pinterest

Share This