Vi satt några stycken i helgen och kom in på att The Ark släppt sin nya skiva In Full Regalia tillsammans med en tidning, det greppet hör ju inte till vanligheterna. Men det är rakt av genialiskt. En polare rabblade på min uppmaning snabbt upp samtliga skivbutiker i sin stad, men när han skulle tänka igenom alla 7-Eleven och Pressbyrån (som säljer skivan/tidningen) tappade han snart räkningen.

Så samtidigt som The Ark ökat exponeringen monumentalt kommer de genom magasinformatet åt en lägre momssats och lyckas därigenom pressa sig under den magiska hundralappen, en prisnivå jag inte sett på nyutgiven popmusik sedan LP-skivans glansdagar i slutet av 80-talet. Tillsammans med en hel del annonser i tidningen är den biten nära nog självfinansierad. Högsta betyg i marknadsföring och logistik!

Men det finns visst en skiva där också. 

Ja, gillar du inte glamrock och feta referenser till Bowies och Queens 70-tal kommer du nog finna den en aning svårsmält, men en bunt ballader och några rockigare spår lättar upp det hela och gör skivan ganska tacksamt spretig.

En av höjdpunkterna är Singing ’Bout The City där 70-talet står i full blom med stråkar, blås och ett mäktigt gung och där även avslutande The Red Cap står ut ur mängden med starka vibbar från Björn och Benny.

Att Ola Salo varit i Malmö och gestaltat huvudrollen i Jesus Christ Superstar märks inte minst i Have You Ever Heard A Song. Där hjälper Gävle Symfoniorkester till att lyfta låten som via tonartshöjningar mynnar ut i en mäktig musikalballad. Tändarvarning på sommarens festivaler är härmed utfärdad.

Bästa spåret är Stay With Me där en malande basgång tillsammans med en plockande westerngitarr gör att vi flyttas framåt i tiden en aning och landar någonstans i närheten av The Bangles. Oväntat, men riktigt bra!

In Full Regalia hittar jag inte några brottarhits i stil med Calleth You, Cometh I eller It Takes A Fool To Remain Sane, men uppblandat med de etablerade låtarna kommer den här plattan fungera alldeles utmärkt från scen – och det är väl ändå vad både The Ark och publiken vill?

Skivrecension, Eric Gadd, Rise Up
Skivrecension, Bruket, En annan klass

Pin It on Pinterest

Share This