Visst det känns inte lika fräscht och nytt längre men i det helt kompromisslösa utnyttjandet av influenser från i stort sett hela metalregistret hittas något eget. Den hela tiden närvarande distansen till sig själva och metalgenren lägger en befriande prägel på musiken. Markus Hammarströms väsande growl passar som handen i handsken, välartikulerad men ändå elak, uppfriskande men ändå ond, fylld med energi som tillsammans med de brutala riffen kastar sig iväg på upptäcksfärd.

Plattan är, precis som tidigare alster, bäst i sin helhet och känslan är att Sterbhaus har ansträngt sig för att få till gammal hederlig albumproduktion. Det finns en medveten orenlighet som gör att New Level Of Malevolence inte blir överproducerad, den röda tråden är så tillfinnandes att det nästan blir grötigt. I princip alla spår har sin självklara plats och den totala frånvaron av dalar är nästan frustrerande. Avsaknaden av andningspauser vägs dock upp av den genomarbetade glättigheten och skivan känns aldrig svårlyssnad. 

När skivåret 2015 slutligen summeras är jag övertygad om att New Level Of Malevolence kommer finnas med bland årets bästa.

Alesso - Forever
Joey Bada$$, B4.Da.$$

Pin It on Pinterest

Share This