Men mitt i allt malande så finns en härlig dynamik som har extremt många dimensioner. Precis som med M.M.I är industriinfluenserna genomgående närvarande även om de tar mindre plats, de blytunga riffen spränger sönder låtarna samtidigt som de binder ihop bitarna som lossnar och refrängerna är ofta medryckande på gränsen till trallvänliga. 

Det är en form av modern metal man bjuds på, även om influenserna kommer från alla möjliga håll och skapar en fräsch helhet som känns gjuten i betong. Produktionen är snyggt skitig utan att kännas tillrättalagd, de båda vokalisterna samspelar fint och smälter ihop till en siamesisk gegga utan att tappa sina respektive egenheter. 

Third Step; Revolution är en stabil kreation utan några egentliga dalar, inte ett spår på plattan är vare sig trist eller anonymt utan alla har sin självklara plats. Det är också väldigt svårt att märka ut några favoriter i den jämnhet bandet levererar men tidigare nämnda Middle Finger och Sitt Ner (med sin tunga lyrik på svenska) står ut något över de andra och ger skivan de toppar som den förtjänar. 

Det är egentligen bara att lyfta på hatten och salutera bandet för en extremt lyckad debut som borde få genomslag bland lyssnare i stora delar av metalgenren!

Här hittar du Trias Facebook!

Här hittar du Tria på ReverbNation!

 

Man.Machine.Industry, The Cross
Archipelago, Archipelago matters

Pin It on Pinterest

Share This