Nja, egentligen är den enda överlevaren från det tidiga nittiotalets Wombbath gitarristen Håkan Stuvemark. Han har i sin tur dragit ihop Skineaterkollegan Jonny Petterson och lagt grunden till vad som är Wombbath idag, men hur låter det då? Upplevelsen kan jämställas med att i en tuggande och blastbeatande tidskapsel skickas tillbaka till tidigt nittiotal men en liten del av tilldragelsen stannar kvar i modern tid. 

Downfall Rising, som comebackalstret heter, är en väldigt genrehävdande historia. Med båda benen stadigt fast i old school-dödsen, men med tårna spretande i en mer nutida gyttja, ger bandet sig inte ut med några yviga gester eller större experimentlusta. Vilket i sig inte behöver betyda något negativt så länge sammanförandet ligger där det ska. Presentationen är, i relativt milda ordalag, så fantastiskt härlig att man med full kareta vill bege sig huvudstupa in i närmaste moshpit (vilket man ju kanske inte gör bara sådär). 

Hela albumet osar av självsäkerhet, attityd och ren och skär dödsbriljans. Tyngden är ständigt alarmerande, riffen skär i medvetenheten samtidigt som dom driver den övertygande Pettersonsignerade growlen vidare. Om inte Downfall Rising landar på en topplacering när death metal-scenen mot slutet av året ska summeras skulle det vara synnerligen förvånande.

Här hittar du Wombbath på Facebook!

Här kan du beställa Downfall Rising.

 

NERVO - Collateral
Galantis - Pharmacy

Pin It on Pinterest

Share This