Musicstage.se

David Andréas, True Love

DavidAndreas True LoveDavid Andréas är killen från västkusten som släppte sitt debutalbum 2008, för ett par veckor sedan kom uppföljaren True Love.

 

Det här är ganska långt ifrån den musik som jag brukar lyssna på i vanliga fall, men jag diggar med: jag tänker, han är inte så tokig han den där David. Nynnar gör jag också, framför allt till Trivialities. Precis när skivan tagit slut första gången inser jag att jag inte alls har lyssnat på texterna utan det är musiken i sig som jag upplever som glad. Jag inser att det finns ett djup och kanske till och med lite vemod också, men det är de positiva tonerna jag tar med mig den här gången.

Musiken visar tydligt att David har hållit på med musik i olika former och genrer länge, den visar på kunskap men utan att bli för komplicerad. Trots det blir det lite slätstruket ibland. Desto mer jag lyssnar desto mer intressant hittar jag och jag vill höra lite till. Detta händer bland annat när Remain drar igång.

En annan låt som jag fastnar för är End To This, den har lite mer tempo i sig och sticker ut från övriga låtar på ett positivt sätt. Att den dessutom innehåller en visslande slinga gör inte saken sämre, jag imponeras av snygga visslingar mest eftersom jag själv är helt hopplös.

Kanske har det med årstiden att göra men jag kan verkligen se mig själv sitta på en uteservering med ett glas vin i handen och solen i ögonen samtidigt som jag har David Andréas på en scen i närheten. Det skulle sammanfattas som en bra sommarkväll, kanske är det så man kan sammanfatta skivan också?

Skivan finns på Spotify, lyssna här

Visa alla artiklar av Caroline Norbeck (51 st)

A-Ö

2012

2011

2010

2009

2008

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)