Musicstage.se
Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 250

John Mayer, Born and Raised

John Mayer, Born and Raised

John Mayer var en av mina favoritartister för en tid sedan. Men någon gång under åren har jag glömt bort han mer och mer, och reagerade inte direkt han släppte sin senaste platta. Tills jag kom på att jag faktiskt kanske missar något om jag inte lyssar igenom den…

John Mayer släppte sitt femte studioalbum, Born and raised, den 22 maj i år. Skivan var dock planerad att släppas tidigare, men Mayer fick halsproblem och åkte på operation och röstvila i ett par månader. Den senaste skivan från honom kom 2009, så nog kändes det allt som det var dags för lite nytt material om jag inte skulle glömma honom helt.

Enligt mig har John Mayer ett eget sound, som är lite av en bladning av aukustisk rock, med lite inslag av blues och country, och denna skiva är inget undantag från det soundet. John Mayer låter som han brukar och håller sig till det han är bra på. Men om detta hade varit det första jag någonsin hört från honom hade jag kanske haft andra känslor för låtarna, för nu känns det inte lika nytt och spännande längre.

Det finns en del intressanta texter, och gitarrmelodierna är fortfarande lika härliga som alltid, men det låter lite för likt föregående skivor. Något nytt som jag reagerar på är att det är inslag av munspel i rätt många låtar, det finns också inslag av orgel här och där, och han klassiska gitarr-sound är faktiskt utbytt mot piano i vissa låtar. Så nog finns det lite nytt, men på det stora hela känns skivan medelmåtta. Jag hittar inte riktigt någon favoritlåt, men om det är något spår man kan hoppa över tycker jag det är Whiskey whiskey whiskey, som har en riktigt usel refräng.

 Jag tror dock att skivan kommer växa desto mer jag hör den, och visst får jag lite gung i vissa låtar. Men den känns mer som lugn bakgrundmusik, än något jag sitter och analyserar utan och innan…

Artisten finns på Spotify, lyssna här.