Musicstage.se

Antonia Vai - Lovers and Prophets

                                   Antonia_Vai_Lovers_and_Prophets

Redan vid första sekunderna i första låten Don’t let the bed bugs bite känner jag att det här är något jag kommer gilla. Det är akustiskt, med gitarr och congas och vackra stämmor som blandas i en medryckande rytm. Antonia Vais röst är annorlunda och fylld av känsla och jag tror inte jag hört något som det här förut. Innovationen och användandet av röst och instrument påminner mig lite om Regina Spektors uppfinningsrikedom, men ändå lyckas Antonia Vai hitta sin egen stil. 

Låtarna på skivan är olika varandra, men har ändå en röd tråd, det är koherent men ändå har varje låt sin egen grej. Grundstenen i alla låtar är gitarren, stämmorna och congasen, utöver det så läggs småströssel till i form av ett piano här och en sitar där som ger låtarna det lilla extra.

Rytmer verkar vara viktigt för artisten, jag kommer på mig själv att gunga med i alla låtar, oavsett om de är lugna eller upbeat. Jag fastnar för Macho woman för dens härliga gung, och den lugnare Moth to a Flame hamnar direkt i en av mina spellistor.  The smallest song in the world går rakt in i hjärtat då man förstår undermeningen i den så fort man lyssnat på den drygt en minut långa låten. Den avskalade Storms är oerhört vacker och jag konstaterar att den här skivan har en bra blandning av förträffliga låtar. Jag gillar dem alla. Vissa mer än andra, men så är det ju oftast.  

Jag rekommenderar verkligen den här skivan, den är nyskapande och unik och jag tror vi kommer behöva ha koll på Antonia Vai i framtiden. 

Skivan finns på Spotify, lyssna här

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)