Musicstage.se

Trummor & Orgel, Departure/Arrival

TrummorOrgelDepartureArrival-CD-0650837

Jag är ett fan av instrumental musik, så jag tänkte innan jag lyssnade att den här skivan med Trummor & Orgel borde passa mig bra. Trummor & Orgel är också ett bra namn på bandet, då det är i princip de två enda instrumenten som utger grunden i alla låtarna. De beskriver själva sitt sound som ”60′s retro psychedelic hammond jazz”, men Departure/Arrival är ett litet steg bort från det, med mer inriktning på pop. De påminner mig om Detektivbyrån, men är, som de säger, lite poppigare och mer avskalat. Anders Ljunggren och Staffan Ljunggren är de som står bakom Trummor & Orgel, bildades 2003 och har arbetat tillsammans med till exempel Ebbot Lundberg och Magnus Carlson från Weeping Willows. Peter Norén från Peter Björn & John deltar på Departure/Arrival med gitarrspel på två låtar.

Tyvärr blir det lite enformigt med bara två instrument. Jag kan dock tycka att det ändå är imponerande att de lyckas med någon slags variation på låtarna även om jag tröttnar rätt snabbt på soundet. De låtarna som sticker ut är Sleepless nights med ett mer annorlunda beat, tyngre och mer distinkt och Airplay som har en finurlig melodi och får mig att gunga med lite.


Jag har inte så mycket att säga om skivan, det är annorlunda och roligt men inte tillräckligt intressant för mig. Det skulle duga som lite bakgrundsmusik, men inget att lyssna aktivt på.

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)