Musicstage.se

Steve Aoki - 4OKI

Steve Aoki 4OKI

Steve Aoki – 4OKI 

DJ, producent , Grammy-nominerad och grundare av skivbolaget Dim Mak är bara några av de saker som satt Steve Aoki på världskartan. De senaste åren har Steve nämligen också rest jorden runt och spelat på olika klubbar och festivaler. Som att detta inte skulle vara nog så har Aoki denna sommar även släppt 4 singlar (en varje fredag i juli) som tillsammans bildar EP:n 4OKI. Dessa fyra spår skapar tillsammans en serie i en historia. 

Detta tillvägagångssätt att skapa musik som i en historieserie har Steve dock tidigare använt sig av. Det var sommaren 2012 som han gjorde EP:n 3OKI där det istället fanns 3 singlar. Efter denna EP kom releasen av Steves andra fullängdsalbum Neon Future så vi kanske kan förvänta oss ännu ett fullängdsalbum denna gång?

4OKI har fyra spår som tidigare nämnt och alla dessa har Steve gjort tillsammans med fyra olika artister. Första spåret heter ILYSM som Steve gjort i samarbete med Autoerotique som även finns med på Steves skivbolag. Andra spåret är Dope Girlz som gjorts tillsammans med Kanadensiska Shaun Frank. Bring The Funk Back är tredje spåret som Aoki gjort med producenten Reid Stefan och det sista och fjärde spåret Kids har skapats tillsammans med Danska Morten.

Man bör dock lyssna på EP:n genom att se på musikvideorna för att få med den visuella delen av historien också. Musikvideorna kan ni se här och dessa skapar tillsammans historien 4OKI av Steve Aoki. Genialiskt!

Visa alla artiklar av Sara Westerberg (34 st)

A-Ö

2016

2015

2014