Musicstage.se

Julspecial 2014

The Pogues Feat. Kirsty MacColl - Fairytale Of New York

Jippi, äntligen är den stora dagen här, dopparedagen, självaste julafton! Idag kör vi klackarna i taket och lägger ut den allra sista delen i våran julspecial, det känns faktiskt lite vemodigt men ändå skoj att vi nu nått fram till le grande finale. Dagen till ära kommer vi inte heller att publicera bara en låt utan två, festligt va? Eller rättare sagt så är det samma låt men två olika versioner.

Först och främst, ohotad etta bland jullåtarna, det finns helt enkelt ingen som kommer i närheten av världens bästa låt i juletider, är fantastiska Fairytale Of New York med The Pouges och Kirsty MacColl:

Men vill man ha en lite mer barnvänlig och svensk variant så duger Ainbusk och Håkan Hemlins version nästan lika gott:

 

Nu är ju dessutom våran digra Spotifylista med samtliga bidrag ur julspecialen fylld till bredden av finfina, konstiga, roliga och alldeles, alldeles underbara jullåtar. Så när ni dansar kring granen, käkar julbord, väntar på tomten eller vad ni nu gör en dag som denna sätt på den och njut lite, ni hittar den här!

 

Adolphson & Falk - Mer Jul

Så, i morgon är det äntligen dags för den där rödklädda snubben med skägg att göra en bunt med barn glada. Men än har vi ju ett par låtar kvar innan vi dansar ut årets julspecial och dagens bidrag smakar jul, doftar jul, känns jul och tja, är jul helt enkelt. Adolphson & Falks Mer jul har länge, länge varit en av mina absoluta julfavoriter. Så det känns ganska naturligt att den kniper den åtråvärda andraplatsen:

Spellistan på Spotify där samtliga publicerade bidrag läggs till hittar ni här!

 

Pentatonix - Carol Of The Bells

Dagarna är räknade, endast tre dagar kvar till den stora dagen och finalen av denna finfina julspecial. Men än har vi några godbitar kvar att gotta oss i, idag kör vi på med Pentatonix, a capella är väl fantastiskt så här en måndag? Deras Carol of the bells är bara för bra:

Har ni inte kollat in spellistan på Spotify ännu så gör det, den karamellen hittar ni här!

 

Sarah Mclachan - Song For A Winter´s Night

Vi kör på, nu när det bara är fyra dagar kvar till dopparedagen, dessutom fjärde advent, så fortsätter vi på gårdagens tema med fantastiska sångröster. Denna dag blir det Sarah Mclachan och hennes moderna klassiker Song for a winter´s night. Kan det bli så mycket bättre? Ja det kan det faktiskt, det är ju några dagar kvar av denna finfina julspecial, men så länge får ni njuta ordentligt av denna underbara bit:

 

Ja, om ni hajat det än så läggs alltså samtliga bidrag in i en fantastisk playlist på Spotify, den härligheten hittar ni här!

Colbie Caillat - Happy Christmas

Nu börjar vi närma oss dopparedagen, vilket också betyder att vi börjar närma oss slutet på den här härliga julspecialen. Men än så har jag några finfina godbitar att dela med mig av, som dagens fantastiska Happy Christmas med underbara Colbie Caillat:

 

 

Givetvis hamnar även denna låt i våran Spotifylista, den hittar ni här!

Triad - Tänd Ett Ljus

Jag fullkomligt älskar Tänd ett Ljus, hade inte konkurrensen varit så mördande så hade den lika gärna ha hamnat först på listan över mina julfavoriter. Den har egentligen allt som en julsång ska ha, fingerknäppning, ljus, kärlek, barn och en nästan för härlig melodi. Så det är bara att spraya plastgranen full med grandoft och luta sig tillbaka och njuta av denna fantastiska klassiker. Dessutom är videon odödlig, Niklas Strömstedts sängkammarblick skulle fälla självaste tomtemor:

Ja för alla nytillkomna så läggs samtliga låtar in i våran Spotifylista, den hittar ni här!

 

Sanna, Shirley & Sonja - Gläns Över Sjö Och Strand

Vad händer egentligen om man låter tre av Sveriges bästa röster föreviga musik tillsammans? Jo, magi skapas, den här versionen av Viktor Rydbergs klassiska dikt är så otroligt vacke, det är bara att njuta:

 

 

GIvetvis hamnar även Gläns över sjö och strand i Spotifylistan, som ni hittar här!

Just D - Juligen

Den här låten är ju snarare en anti-jullåt men förutom att den är träffsäker så är den faktiskt riktigt härlig, ett absolut måste kring jul och man behöver inte lyssna på texten om man inte vill: 

Som vanligt så läggs låten in i våran Spotifylista, den hittar ni här!