Musicstage.se

Musiktips

Rudimental - Lay It All On Me feat. Ed Sheeran (Cali Remix)

Cali remix Rudimental lay it all on me feat Ed Sheeran

För mindre än 2 veckor sedan släppte Cali sin tropiska tappning av Lay It All On Me av Rudimental feat Ed Sheeran. Under dessa dagar har remixen redan fått ungefär 7000 likes och närmare 170 000 spelningar på Soundcloud.

Med sina gungiga, rytmiska toner drömmer man sig bort till en sandstrand med en paraplydrink i handen. Jag blundar och drömmer mig bort ifrån denna mörka och gråa månad. Jag tycker definitivt att ni ska göra desamma.

Lyssna på låten här. 

Parker Lewis- Sorti

Idag släppte Parker Lewis en ny singel, Sorti, en harmonisk poplåt där Emil Johanssons trygga röst vaggar in oss i en sprakande höst-melankoli.

Efter det senaste albumet Pengar & Leenden som bjöd på musikalisk socialrealism när det är som bäst finns det en del att leva upp till och jag tror han kommer lyckas. 

Iiris Viljanen- Årstavikens Strand

iiris viljanen

Iiris Viljanen, tidigare medlem i indiepop-bandet Vasas Flora och Fauna, har i sommar släppt en jättefin singel, Årstavikens Strand!  

Nu har det också släppts en video till låten som är regisserad av Robin Krey Andersson och filmad av Alex Bolevin.

Låten som bygger på piano och en text som till stor del framförs med en berättande tal-röst ger ett enkelt, vackert och intimt intryck som kokar av höst-mörker!

Tycker ni ska lyssna på låten på spotify här och se den fina videon som ni hittar här!

Cherrie - Tabanja

Cherrie pressbild2015 av John Artur

Sherihan "Cherrie" Hersi föddes i Oslo efter att hennes föräldrar flytt Somalia 1990. Hon tillbringade sina första år i Lojo, Finland innan flytten gick till Rinkeby i Stockholm. Även om musik alltid har varit en stor del av hennes liv började Cherrie sin karriär först för 2,5 år sedan då hon bla. medverkade på Abidaz låt "En dag". 

Nu är Cherrie aktuell med sin första singel Tabanja och det är en mordern Rnb-låt som sjungs på svenska. Det är fantastiskt kul att höra något så sällsynt som Rnb på svenska, speciellt när det görs så snyggt som det görs i låten Tabanja. Jag gillar det verkligen! Så snälla Cherrie fortsätt att levera fler sådana här låtar, musiksverige behöver det!