Musicstage.se

Musikvideotips

Rhys - Swallow Your Pride

Okej. Jag har varit lite… Eh… besatt av den här låten i en dryg månad nu. Dock har jag på något sätt lyckats missa att Rhys är en svensk tjej och jag skäms. Men det här låter inte alls speciellt svenskt (skriver hon i ett desperat försök att rädda hedern). Ärligt talat så är väl det här inte en låt som jag normalt skulle lyssnat två gånger på men den har något speciellt. Rösten, texten, stämningen… Det ska bli intressant att höra vad den här unga tjejen kommer med härnäst!

Rebekka Karijord - Home

Under åren jag skrivit för Musicstage så är nog Rebekka Karijord den ärligaste artisten jag intervjuat. Det måste gått åtminstone sex år sedan jag gjorde den där intervjun men jag tänker på den då och då. Allt som blev sagt och allt som inte kom med. Det som sas ”off the record”. Jag vet vilka drömmar som fanns då och jag har sett antydan till vilka drömmar som gått i uppfyllelse.

Det här är Rebekkas senaste video, till låten Home. Den låter precis så mycket Rebekka som bara Rebekka kan!

Cabbage - Uber Capitalist Death Trade

Nytt år, ny musik? Idag släppte Manchester-bandet Cabbage sin debutplatta Young, Dumb and Full Off… och för den som känner mig är det väl kanske inte så konstigt att jag tipsar om just det här bandet. Jag är ju svag för slamrig rock, gärna också engelsk sådan. Bandet spås bli framgångsrika i hemlandet, vi får väl se om vågorna når Sverige.

Abba - Happy New Year

2016 har sannerligen inte varit ett muntert år. Rent privat så var nog den friterade brysselkålen jag åt för några veckor sedan höjdpunkten. (Ja ni förstår ju att 2016 inte är ett år jag vill minnas…) Det är kanske naivt att hoppas på att 2017 inte kan bli värre? Kanske kan man i alla fall hoppas på ett mellanår? Ett mellanår med massor av bra musik!

Så här med drygt ett dygn kvar på året håller jag som bäst på att planera för årets sista fest. Måste nog kika in i garderoben och se om den tilltänkta klänningen är ren… Skål för 2017!

Tidigare Musikvideotips