Musicstage.se

Bruce Springsteen - Drive All Night

För en vecka sedan fick jag äntligen se Bruce Springsteen igen efter fyra års väntan. Återigen på Ullevi, återigen med en publik på över 60 000 människor. Det är en mäktig känsla att sitta där bland allt folk och se Bruce och the E Street Band på scen i närmare fyra timmar. Att gå upp en bit på läktaren och se publikhavet, att höra allsången och att sedan lyxigt nog avsluta konserten längst fram.

Jag vet knappt själv varför det blir så känslomässigt men det är ett särskilt band som knyts mellan Bruce och hans publik under hans konserter. Jag hade ett fast leende på läpparna, förutom vissa stunder när ett par tårar tränger fram och man trollbinds av inte bara musiken utan även publiken. Det är häftigt att se över 100 000 armar i luften, och bland det vackraste jag upplevt på en konsert någonsin var när Ullevi blev till ett gigantiskt hav av eldflugor (det vill säga lysande smart phones) under Drive All Night.

Den här videon filmades under just den låten den 27 juli och lades ut som ett tack till alla fans. Jag hoppas att känslan fångas även för er som inte var närvarande och att håren reser sig lite även på era armar.

Visa alla artiklar av Kristin Unger (78 st)

A-Ö

2013

2012

2011

2010

2009

2008

Tidigare Musikvideotips