Det känns som om hardcorebanden i det närmaste har exploderat i antal de senaste åren – mycket i stil med hur dödsmetallbanden förökade sig under slutet av 90-talet. Men om du är som jag och älskar hardcore så har du inte tröttnat än. Solitude släpper nu sin andra EP, The Revival, som producerats och mixats av Henrik Udd på Studio Fredman i Göteborg. Studio Fredman är sedan tidigare känd som studion som utvecklade ”Göteborgssoundet” inom metallmusiken och har samarbetat med många av de stora metallbanden i Sverige (In Flames, The Haunted, Soilwork m.fl.).

Solitude spelar melodisk hardcoremetall med tunga gitarrer och dubbelpedaler. Sången består av alternerande scream- och cleansång där screampartierna är det som mina öron mest riktar sig mot. Scream- och groulsång kan lätt bli svårlyssnat, men Solitudes sångare Patrik Larsson har ett sätt att göra screamsången distinkt och varierande, vilket jag tror är mer tilltalande för de flesta. Soundet i övrigt är atmosfäriskt, speciellt i den inledande låten Last Division – ett tecken på välproducerad metall!

Låtmaterialet hade kunnat vara lite starkare, men jag ser ändå Solitude som ett band med potential. Deras debutalbum beräknas släppas någon gång under 2011 och med rätt marknadsföring är detta ett band som mycket väl kan lyckas kommersiellt.

 

Albumet finns på Spotify. För att lyssna på det, klicka här. spotify_icon_thumb

Solitude finns på myspace. För att komma dit, klicka här. image-multi-16x16_thumb

Skivrecension, Benevolent, Evolve [EP]
Skivrecension, We Live In Trenches, Modern Hex

Pin It on Pinterest

Share This