När vi sågs sist sa ni att ni aldrig haft ett mål för bandet utan att allting bara hände. Är det fortfarande så eller har ni tagit kontrollen och satt upp några mål nu?

– Det känns som att saker bara flyter, svarar Adele.
– Ja, verkligen, håller Marcus med. Jag tror att vi lever i nuet.
– Det går inte ens att planera några veckor framåt känns det som, fortsätter Adele. Det finns ju mål som det inte går att sätta någon dag på, som att sluta jobba med andra grejer.
– Att fortsätta på den inslagna banan! säger Marcus.

Vad har hänt under det senaste året?
– Vi körde på lite festivaler förra sommaren, börjar Adele berätta. Och vi har spelat in ett album.
– Det är mest albumet som har hänt sedan dess, säger Marcus.
– Det låter inte så mycket när man säger det men det känns som att vi jobbat ganska mycket, säger Adele med ett leende.

Att jobba med ett album är inget man ska förringa. Speciellt inte om man några månader in i arbetet bestämt sig för att kassera ungefär hälften av materialet och börja om på ny kula. Det var precis det som For BDK gjorde i januari. De lekte först med tanken att istället för en fullängdare släppa en EP med de kvarvarande låtarna men nya låtar föddes och det blev till slut tio spår. Nu har skivan hunnit vara klar i två veckor och nu väntar som sagt var skivsläpp. 

Vad händer nu då skivan släppts?
– Vi ska till Malmö i början av juni, berätta Adele. Sedan är det lite festivaler som är halvplanerade fast inget spikat…
– Sommaren tror jag kommer bli ganska lugn, säger Marcus. Det är väl först i höst man kommer börja göra saker.
– Det är inte lika poppis längre att släppa album, men jag tror att vi  i vår genre så känns det ganska viktigt. Det känns som om folk som lyssnar på sådan musik som vi gör gärna vill ha ett album, säger Adele. Så jag tror att det är viktigt… Det är inte så jättemånga som väntar på vårt album utan jag tro att det kommer byggas ifrån det. 

Duons nerver verkar inte vara i svajning inför eventuella recensioner. De poängterar att de gör musik för sin egen skull och inte för att någon annan ska tycka och tänka kring den. Adele avslöjar att hon är spänd på att folk ska få höra vad de jobbat på och menar att även negativ kritik kan vara bra så länge som den är genomtänkt. Om det blir positiva eller negativa reaktioner återstår väl att se men innan vi skiljs åt passar jag på att fråga hur det egentligen känns att släppa en skiva. Marcus jämför det med att ta studenten, det är något de vetat ska hända en längre tid men nu när det snart är dags känns det närmast lite overkligt. Dags för duon att nypa sig i armen för det är faktiskt sant, snart släpps debutplattan For Body Drugs & Kicks

Vill du gå på For BDKs releasefest? Nu har du chansen för alla är nämligen välkomna! Allt du behöver göra är att ta dig till Stockholm och Berns terrass den 2 juni klockan 21:00. Det vill du väl inte missa?

Sabaton, Februari 2014
H.M. Hammarin, maj 2014

Pin It on Pinterest

Share This