Han står där och ser helt oskyldig ut och bara jag ser honom så fylls min kropp av glädje. Med sin sanslöst falska röst som ibland ger ifrån sig konstiga ljud ger han oss det vi vill höra.
Han berättar om sin språkundervisning, att svenskar inte gillar hans undergroundmusik och om Pedro som kör en Techno-låt på sitt dragspel.
Till låten Slå Mig Med din Rytmenpinne så kommer, som han säger, en blond svensk skön het upp på scenen som heter Ellen. Hon är klädd i en knallrosa blåsa av ballongvariant och dansar loss bredvid M.A. Vi får Lukta, M.A.s version av Yes Sir, ich Kann Boogie där språkvetaren kommer in igen, en Ska-variant av Lena Philipssons Det gör ont. Han berättar att han ringde upp Orup och frågade om det var okej att han ändrade lite i texten och om Pedro fick ändra lite arrangemang i musiken. Ja, visst sa Orup.
Till låten Däge-Däge så tar Ellen fram ett stort plakat där texten står nerskriven så att vi alla förstår hur vi ska sjunga med. Texten består endast av just Däge-Däge. Ellen har pekpinnen i handen och visar oss så vi verkligen följer med i texten.
Han har en låt som bara svenskar gillar berättar han och alla i publiken jublar och vi förstår att nu kommer Som en gummiboll kommer jag tillbaks till dej.
Han är verkligen en alldeles unik man M.A. Numminen.

 

Andreas Söderlund, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-27
The Creeps, Rock the lake, Växjö, 2010-05-22

Pin It on Pinterest

Share This