Spelningen inleds med att 19-årige Jake Bugg kliver ut i strålkasta ljuset på scenen med sin akustiska gitarr och spelar låten Fire. Efter följer låten Kentucky och nu gör resten av bandet honom sällskap. Till en början kändes spelningen lite seg, inget sticker ut och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det berodde på. Samma känsla med publiken, det tog några låtar innan alla kom igång. Men han rör sig snyggt på scen och byter mellan den akustiska gitarren och en elgitarr under kvällen.

Jag har länge nu sett fram emot att se denna spelning. Kommer på mig själv när jag står där att jag inte har lyssnat så mycket på albumet som jag tänkt inför spelningen, så jag hade ingen större koll på vad han sjunger om, men jag dras ändå in av hans speciella rösta och bra melodier.
Han spelar en ny låt för oss Slumville Sunrise, den är en upptempolåt som går riktigt snabbt, men en fin vändning i låten är det snyggt elgitarrsolot.
Under kvällen får vi även höra låtar som, Lightning Bolt, Two Fingers, Someone Told Me, Taste It och hans senaste singel Seen It All. Han spelar alla sina låtar från självbetitlade debutalbum Jake Bugg och bjuder på några ännu outgivna låtar. Ljudet låter riktigt bra under hela spelningen, ett stort plus.

Mot slutet av spelningen hör man hur ett gäng grabbar skriker ”Suffon” om och om igen. När Jake sen kommer ut för extranumret inleder han med Suffon, tydligen var den inte med i setlistan från början*, han måste hört grabbarna skrika och valt att spela låten.

Han avslutar spelningen sen med att spela en cover på en av sin favorit låtar Folsom Prison Blues av Johnny Cash och man hör nu tydligt att Cash är en av hans inspirationskällor vad gäller soundet. Han bjuder nu äntligen på ett leende och tackar ödmjukast publiken och hoppas de haft en lika fin kväll som han har haft. Det tror jag nog många med mig hade. För er som missade honom nu finns ytterligare en chans att se honom i sommar då han kommer till Peace and Love 2013.

*källa

One Direction, Friends Arena, Solna, 2013-05-08
Hypocrisy, Klubben/Fryshuset, Stockholm, 2013-03-22

Pin It on Pinterest

Share This